Amikor az ember agya elszáll: US DIVERSITY PROGRAM 2011. Azt is mondhatnám, hogy a fene ebbe a képmutató világba ha ilyeneket lehet csinálni, de miért is háborgok már az első sorokban? Amerika nagy ország, vagy nagy kontinens, bárki bárhogy nézheti. Az USA mint államok integrációja a nagy US pedig a halmazok halmazából, a nagy szocializálásban próbálja megmutatni kétség kívül tetemes erejét. Még is miről van szó az un. US Diversity Programban? Hogyan engedheti meg magának ezt a nagyvonalú bevándorlás ösztönzést az Egyesült Államok?

 

us-diversity-visa-pogram-2011-us-diversity-visa-pogram-2012--petrasovits-zoltan

Ennyire nagyvonalú lenne az Egyesült Államok?

A munkanélküliek száma  az Egyesült Államokban mára eléri a 48 milliót és ez azért tetemes szám, ha a kontinens össz létszámát nézzük még akkor is.  A munkanélküliség ellehetleníti az élet színvonal megtartását, az emberek egymást lesik, ki mitől gyarapszik, a US Deparment pedig fogja és kiírja évről-évre a Diversity programját.  Van az Amerikai Egyesült Államokban elég szociális probléma nem beszélve az egészségügyi rendszer többszörösen kritizált rendszerét is. Abbana rendszerben ahol egyesek szerint lassan már csak betegnek lenni nem lenne szabad, ahol a korházak egyesek szerint olyan magas színvonalon működnek, amitől európai ember arca a földre esne, szóval ahol a csoda terem, a néhány munkanéllüli mögé kell még vagy 50 ezer ember. A kórházak valóban szépek is tudnak lenni, de ha néhány utcával hátrébb megyünk, ott már csak a Walk-in Clinic van.

Belülről így nézhet ki, mert hát ezek az utcai nyelven sem szinvonalas klinikák, – Walk in -ból simán sétáló klinika –  azok számára jó, akiknek nincsen egészség biztosítása. Bár lehet azoknak sem jó, látva ezt a véleményt:

“NEVER AGAIN! The Government gives them money for each patient they see. They recommended I see an eye doctor. They asked me to pay $ 47.50 for a doctor’s note to avoid the cost of paying for a $ 45 eye exam. And I would have had to make another appointment for which they would have made even more money. Never Again! “

Kivonatolva, magyarul:” A kormány ad nekik minden beteg után pénzt. ( a klinikáknak, mondja a beteg) Fizessek neki 47.5$ (USD) és aztán még a szemvizsgálatért kér 45$(USD) -t, de azért a vizsgálatért meg, még  kérjek újabb időpontot. Nem adok nekik több pénzt, elegem volt!  ”

Egy másik vélemény:” Ez a sétáló klinika valóban nem ajánlott senkinek! Felszámoltak  100 $(USD) díjat, mert nincsen  egészség biztosításom, de ez a díj  körülbelül kétszer annyi, mint egyéb klinikákon. Előírják az erős gyógyszereket, amelyek nem is működik és végül kiderült, nem is szükséges a kezeléshez. Itt kétszer voltam és végül úgy döntött, itt az ideje a változásnak. Hála istennek jól tettem mert a másik klinikán megtudtam, hogy mi is a bajom és megkaptam azt a  kezelést ami igazán szükség is volt számomra … Szóval soha nem menj  észak-B****i Walk In Klinikára  és minden bizonnyal soha nem is ajánlom senkinek sem!”

Matekoljunk 50 ezer alap létszámmal akik regisztráltak a US Diversity 2011-be

50ezer olyan emberről beszélünk aki képzett a US hivatalok szerint, meg nem utolsó sorban bepengeti az évente csak 59 dolláros összegként emlegetett, regisztrációs díjat.

A matek lényege, hogy legyen massza akitől pénzt lehet kérni mert a végén ez az összeg nem is kevés lesz lássuk, hogyan is alakulhat a US Diversity 2011, számlája:

2.950.000 USD csak az un 50.000 bevándoroltatható számból. Az emberek meg ugyebár ha USA-ról beszélünk mernek nagyot álmodni, na nem kevesen és persze jó sok családtaggal. Egyes marketing kotyogók szerint ez a szám eléri az évi 2.000.000 főt is!  Őőőő….Izééééééé… Ezt szorozzuk meg most 59 USD-vel!

 100 millió dollár minimálisan befolyik évente ebből a US Diversity programból…

100 millió dollár minimálisan befolyik évente ebből a US Diversity programból, bár a rossz nyelvek ennek a többszörösét is ismerik, ám én jóhiszeműen arra gondolok, ez a “picike” szám is jól példázza, hogyan lehet emberek tömeges hülyítésével, mások kényszerének, ellehetetlenülésének  sanyarúságából összehozni szerényen 23,5Milliárd forintot!

23.5Milliárdért az USA kormányhivatalok is elhitetik veled, hogy a világ legjobb országába indultál és a kolbász kerítés mellé, letámasztják a 46 milliónyi szegény közé a te szekeredet is amit kitámasztanak egy adag öntudattal, egy adag álommal, egy fél adag önimádattal, egy másik fél egoizmussal. A végén már olyan eufórikus leszel, hogy csak neked nem sikerül a végén meglátni, hogy a kolbász kerítést csak álmodtad és reggelre ha nem keresel pénzt, hideg lesz a bérelt házadban és az autódat sem vizió mikor a szállító elviszi a házad elől.

Végül is merjen mindenki nagyot álmodni, de egyet az USA területén sem szabad elfelejteni:Ott sem hülyék az emberek és a nagy számok alapján kialakult munkanálküli közé, még ha hivatalos papírja is lesz róla az embernek, a magyar ember  soks esetben a Google+1 re hasonlít, azaz hozzá adják a még egy embert.

Az USA azok számára élettér akik elfogadják az alázatos és törekvő munkát és fejlődni szeretnének

Sok ember indult, sok ember érkezett vissza az USA földjéről. Talán ezzel szemben a régiek akik átmentek nem tehettek mást mint küzdöttek, hajóval átérni úgy 1915 táján, igen kalandos vállalkozás volt, lásd a Titanic történetét.  Aki akkor beutazott az most őshonos, vagy a második nagy hullámbak a II. világháború utáni időszakban. Mára felgyorsult a világ, repülővel jövünk-megyünk és azt gondoljuk, ott megkerested, otthon elköltöd a pénzt.

István királyunk anno nem tévedett...

István királyunk anno nem tévedett: Itt a föld a legjobb, a termés ehető, a víz iható, vihar és földrengés sem pusztítja az életedet. Az életet maga a magyar emberek viselkedése pusztítja, ami olyan káros mint egy Csernobili reaktor cella ömlés. Talán ezért is mennek el sokan mások, megérteni miért érdemes a magyar földön is meglelni a szépséget, a nyugalmat, a barátságot, hogy az ember végül lelki békére találjon.

Menni szeretnél és azt álmodod, ott a helyed, akkor kapaszkodj bele és menj, mert az emberi elme erejével és a test fizikai kitartásával minden legyőzhető, az ár azonban ez esetben is kérdéses…

 

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok
Share This