Ekkora birkaságot mint ez a két reklám a tv-ben megy már napok óta. Ezek a kedves marketingesek akik ezt kitalálták, bizony az életben nem voltak vásárlók. A vásárló aki figyeli a terméket nem a figyelem felhívásnál kezd el költeni, hanem a termék jellemzőinek ár/érték arányának ismerete után. Ezek szerint a két reklámot megalkotó csapat, agyilag zokni marketingesei, a vásárlás indikációját nem ismervén, a figyelmet felhívták a termékre és kész a reklám elvet vallják?

A reklám célja, hogy a termék eladását fokozzuk, de ki vásárol “kisköcsög” terméket?

Miféle reklám az, ahol a termék vásárlóját egy kutyájának nevére hasonlító nevű műmenőfej, szimpátia alapon történő információja indikálja. Kérdésem: Akarsz olyan telót ahol kiköcsögnek néznek, és a neved a kutyámra hasonlít? Hirdesse a telefont a Samsung akár úgy, hogy teló lúzereknek a Djuicetől?  Akarsz magadnak égő telefont? Vásárolj lúzer telót!  A teló tök égés, a kutyád is ezt használná.

A Pannon GSM egyik üzlete előtt álltam Székesfehérváron, mikor két srác beszélgetett egymással: Neked ez a lúzer telód van? Téged is úgy hívnak mint a szekus kutyáját?

Azt hiszem, a Samsung erősen mellé lőtt ezzel a buta reklámmal! Aki ilyen telót használ ezek szerint kutyanevű vásárló!  Így is kell a teló lúzer?

A Uniqa biztosító eladás ösztönző reklámja, fertelmes trágyaléként ömlik a szemünkbe

Csípi a szememet, hogy egy felelősség  biztosítási terméket, ilyen módon kell eladni. Mit remélt a biztosító társaság, mi ösztönözhet vásárlóként a termék megvásárlására? Egy vérben forgó szemű ember? Netán a színész szimpatikus és vidám ábrázata? Ez az üvegtirgrises szempáras poénos, már elnézést, de egy ilyen komoly termékhez nem illendő.

Mit is tudunk meg a reklámból?  Spoyler kell meg neon. Miért is váltanék felelősség biztosítást?  Mire ösztönöz a reklám?

3 terméket egybenyomva, a lakás biztosítást, a gépjármú biztosítást és a casco-t próbálja eladni, meg hogy Superbrand díj a weboldala már 3x is.

A termékek leírása meg zéró a weboldalon, hiszen az ügyfél majd dönt ha ráér olvasni  motiváltságát eredményezze egy ilyen reklám?

Valami baj van a marketingesek fejében.  A megbízó termékét degradáló marketing elég hibás elképzelés, a potenciális vásárló meg, biztos szereti a balfék fogyasztás ösztönzőket!  A ciki viszont az, hogy azonosulni már kevesen szeretnének, kutyuskám nevű telefonokkal és drogos tekintetű biztosítási termék dealerekkel.

A reklám meg ami a megbízók értékesítését eredményezné, sajnos a két fenti esetben pont a vásárló megsértését célozza, vásárolni nem szeretnék a termékből.

Sajnos a reklám alapján  pont az nem derült ki: nekem mint vásárlónak, z a két termék  miért lenne jó?

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok
Share This