Minden pénteken ilyen és ehhez hasonló beszólásokkal volt tele az a vonat és a vasútállomás környéke is, amikor a fekete vonat néven elnevezett 15 órási induláskor a peron közelében járt az ember. A csomagokkal megpakolt és érzékelhetően fáradt, sokszor elviselhetetlenül büdös embercsordát, átjárta az ízes helyi beszéd is. Az emberek óhatatlanul odakapták fejüket, mind a ruházatuk szegényes volta, mind a félre nem érthető akcentusuk miatt. A Pesti fülek, ahogy akkoriban az un, budapesti embereket hívták, meghallották egyből, mi vidéki srácok alig gondoltuk ezt furcsának, volt a környékünkön az Alföldön ő-ző, é-ző, ű-ző, hát viccesen, már csak ú-zó nem volt. Ebben a világban kezdődött az amit szegregációnak hívunk napjainkban. 1980-ban járunk ami már közel s távol is 32 éve történt.  Teltek az évek és egyre nőtt azon változatos beszólások száma, amivel előbb a vidéki embereket, aztán a szőke nőket, a tanyasi embereket, a falusiakat, a pesttől messze élőket, a gyárban dolgozókat, a cigányokat, majd a magyarokat is elérték.

Intézményesített rasszizmus és szegregáció

Budapesti kerültben néhány hete, a felülemelkedett okmányirodás ügyintéző, kedves és baráti gesztussal jellemezte a hozzá betérő, délceg ám de kevésbé míves beszédű vidéki gyermeket, aki budapesti egyetemi tanulmányi megkezdéséhez, lakcímet jelentett be. Röviden: Mi van öcsém Te tirpák vagy?  Az egyébként, mozdony szőke alternatívákkal rendelkező ügyintézőtől ez elég előrehaladott személyeskedés volt, de fiatal gyerkőc lévén, a játékot nem értette. Letti s nagy civakodás, a végén a gyerkőcöt kérték meg, hogy távozzon, nem az ügyintézőt, hogy csomagoljon. Ezen alapokra a Magyar Kormány rémtetteinek újabb agysérülménye a rendszám csere.

Biztonsági intézkedésnek tartják a rendszámcserét?

Autós érdekvédőkörökben az a hír járja, hogy a kormány egy teljesen új szisztémát dolgoz ki a rendszámokra, melynek köszönhetően a szám- és betűsorból azonosítható lenne az üzemeltető lakhelye. Ezt a hvg.hu megkeresésére egy névtelenséget kérő kormányzati forrás is megerősítette. Egyes információk szerint a kormányban ezt bűnmegelőzési kérdésekkel indokolják. Így a rendőrök könnyebben kiszúrhatnák, ha egy autó a tulajdonos lakhelyétől távol van. A kérdés már csak az, hogy hogyan is fog kinézni egy ilyen ominózus közúti “aktus”?

Életszerűen játszuk el a rendszámcserét

Szereplők, a rend éber őre:R. A honpolgár társunk:P.

R: Jó napot közúti ellenőrzést, papírokat kérném, jogosítványt, forgalmit, biztosítási okmányokat.
P: Ádom mán. Kis türelmét kérek.
R: Ejmá no maga akcentussos, látom itten a papírbul, hogy messze gyüttünk a falutúl. Ránízek itten a rendszámjára, osztan látom, hogy maga meg vidéki ám. Mifélét keres errefelé kedves polgártárs? Bűnözünk? Bünözünk? Vagy csak eltívedtünk?

Amikor a magyar megérkezett Svájc határához 1990-ben és a többi érdekes megkülönböztetés

Jó napot kedves magyar állampolgár, hová megyünk feketén dolgozni?  Emlékszünk még erre az időszakra,  vagy a “magyar ne lopj” feliratra Ausztria üzleteiben a határ mentén?  Netalán- tán fel kell emlegessem Canadába történő belépésnél ahol a MENEKÜLT STÁTUSZT kérő magyar cigányok okán, minden magyar belépőt, előre megfenyegettek ,hogy itt ne maradj mert kitoloncolunk az emigrációval? Mostanság pedig Anglia földjén mondják, hogy suttyó nyelvjárásod van barátom, szól a magyarokhoz félig sem teljesítésképes angol gyarmati lakos, fél-büdösen, fél szakadtan, mert ő honos lakosság ám?

Intézményesített szegregáció nyílt rasszizmus és territoriális megkülönböztetések

Hazánkban a látszat az, hogy itt nincsen megkülönböztetés. A látszat az, hogy itt nincsen rasszizmus. A látszat az, hogy Magyarország toleráns. Kijelentem: A nagy büdös sz**t vagyunk mi toleránsak! Napi 100 kommunikációból 90-ben elnyomnak valakit, azért mert pici, azért mert butácska, azért mert vidékiesen beszél, azért mert szőke, vagy mert bénán parkol, mert más rosszat mondott rá.  Prejudikációra alapozottan szegregáljuk az embereket – sajnos néha én is bele esek ebbe – és bizony elképedek utólag, milyen balfékül is tudunk bánni másokkal.

Ezek után az a szöveg, hogy bűnmegelőzési kérdésekkel indokolják a rendszám cserét mert íÍgy a rendőrök könnyebben kiszúrhatnák, ha egy autó a tulajdonos lakhelyétől távol van, ez már a pofátlanság teteje.

Távcsővel a külföldi polgárokra vadászó rendőrök napjainkban

Igen, a rendőrség éber határrendészei voltak ezek a közel sem annyira értékrenddel bíró lények, akik távcsővel kukkolják az autópályán ki milyen rendszámmal érkezik. Már látom előre, amint ugyan ilyen alapon szelektálják embertársainkat. Zseniális. Ezek után bejön majd a zóna autó?

Adok nektek regionális rendszámot, majd meghaltok?

Öld meg a turistákat? – kegyetlen tapasztalatok az USA-ból a Z rendszámos időszakból

A 90-es évek elején az USA-ban a bér autó k rendszáma a Z-volt. Minden fekete ember aki kriminalisztikailag aktív volt, érts. szarházi csöves nigger rablók, meg meka kokainosok, a rendszám alapján már tudták Florida utcáin, hogy ki a külföldi. Rá volt hegesztve az arcukra, izé a rendszámukra. amcsi nem mászkált Z-vel mert mindenkinek volt 2-3 autója, Van vagy Dodge, vagy Accura szóval minden helyinek meg volt a pót-pót autója is. A Németországból érkező házaspár azt gondolta, a nyitással a csodás Florida várja őket. Esti kiautózásuk során, megkívánták tekinteni a naplementét és hát mi a legildomosabb, mint egy klimatizált bérelt autóból, végül is biztonságos, a cuccok elférnek a csomagtartóban, ablak leteker és bámulunk.

Félórai autózás után a piros lámpánál a dekli tetején kopogtak, hát felnéz német férfi emberünk, egy hatalmas sötét folt áll előtte, hogy “give me your money” – de hát mivel emberünk kevésbé érteni az angolt, hát nyomatékosan az arcára nyomta a kis 9 milisét a fiúcska. Tovább ordított, majd a nyomaték kedvéért kivágta a nyitott ablakon a fehér német srácot, mint magyarosan, paraszt a taknyot. Asszonykája a kocsiba, sikoltozva, benéz fekete nagy hátú és kivágta a magas cét, mikor a mini ruhácskában héderelő nénike lábát meglátta. A dolgok vége az lett, német fiú golyót kapott fejébe, anyuka aktust rendelt nem önszántából és közben végig nézhette amint férjurát a kukába dobták, a cuccaikat pedig, elrabolták.

Az egyik legnagyobb felháborodást kiváltó ügy 1993. április közepére datálódik Floridában, ahol a meleg péntek este e hónap elején, Barbara Meller-Jensen, a Floridába  látogató német anyuka és a két kis gyermekének ügye volt akit, brutálisan meggyilkolták egy “bump-and-run” rablást követően öt mérföldre a Miami International Airportól. A hetedik turista halt meg Floridában az elmúlt hét hónapban – szólt a közlemény akkoriban az ügyről a People Magazin hasábjain.  (forrás: People Magazin)

Jensen volt annak a felháborodásnak az erő hulláma aki meglökte a Német Kormány számára az ügyet és aminek okán, nyilvánosságra került az USA-ban és a világban is terjedő félelmetes trend: a fiatal bűnözők vadászták a turistákat, azokat akik autóját egyértelműen autóbérlőként -tehát külföldiként- jelölt meg a lokális rendszáma, igy a Z az USA.-ban, X hazánkban. stb. A német kormány arra figyelmeztette ezt követően az  USA-ba utazókat, hogy vigyázzanak a bérautó kölcsönzéssel. Az USA ekkor kapott a fejéhez hiszen a turisták már akkoriban is  29000000000 $ összeget hagytak at Egyesült Államokban.

 Ebben az időszakban volt Magyarországon az X -rendszám a bérautó jelzése. Érdekes módon, hirtelen lecserélődött a Z is, meg az X-is, közel egy időben.  Ezek a tapasztalatok azonban nem kellően intő példák, manapság a történelmet nem ismerő ostoba gyerkőci lendületek, lesodorják az élet értékét: Hajrá pénz. 🙁

Adjunk az érzésnek, növeljük a bűnözői csoportok lehúzási esélyeit!

Mi van akkor ha elköltözöl és ha vidékitől veszel autót?

Vazze, hát akkor szívtál!  Így jártál, megetted a kefét, kirágtad a szivacs zsákot, ráléptél a zsákos cumira, megint fizetsz ha nem akarsz máshová valónak látszani! Vegyél magadnak új rendszámot, olyant ami helyi bunkóvá generál, hogy helyi rendőrék ne baszkuráljanak, mint nem helyit! Megérdemeljük ezt a birka létet: mi tűrjük, Ők meg játszanak velünk!

Valóságshowsan Magyarország: Itt a léééééé a tééééééééét!

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok
Share This