A kereső motorok világában – értsd. Google, Yahoo, AllTheWeb és hasonló keresők, szakmai nevén kereső motorok – a keresőmotor működése és reakciója több tényezőn függ, ezek közül az egyik a “Title Tag” és a “Meta Tag”.

Valójában a cím/title), címke/meta tag egy HTML szabályzat. Ez az un. Meta Tag -Title –  ami  bemutatni enged szöveget a böngésző tetején – mint például a jelen esetben a Google optimalizálás kezdetű fenti sorok a böngésző tetején. A rövid ábrázoló szöveg, leírja a tartalmat az elérhető oldalt, és ötletet ad a látogatóknak lévén, hogy az oldal eredménye az adott információról (elméletben) elérhető az oldalon.

Szintén, a cím (title) amit keresőmotor pókok ( a robotok csápját fürge pókokhoz hasonlítja a szakma, mint akik szövögetik a hálót értsd: webhálót)  látnak, amikor átmennek egy weboldalon, majd ezt követően, felírnak a keresőmotorokba egy címkék ami igen fontos, hiszen ez alapján(is) találnak rá az oldaladra a látogatóid. Ilyen, cím címke nagy szerepet játszik a google optimalizálás során, ha azt szeretnéd, hogy a honlapodat, valóban azok látogassák, akiknek Te szánod az oldalt. Egy jó Title és Meta Tag a kereső optimalizálás egyik fő talpköve.

A Title Tag – tartalmát az oldal tartalma határozza meg.

A meta tag -ban szereplő információk valóban elősegítik a keresési találatokat, ám a cím sor (title) értéke akkor igazán hasznos, ha az oldal tartalmi része arról szól, amit a címsor valóban kiemel. Értékes oldalon a teljes tartalom önmagában azonos azzal amiről a cím szól. Amikor egy weboldal címét megadod, el kell döntened mi az a fő téma amiről az oldal szól. A “minőségi faablak”szóról szóló cikkedhez például kiemelten hasznos lehet a cikkben említésre került szavak használata. Ez a Google optimalizálás témakörben azt jelenti, hogy a címke sorában az oldalon szereplő szavakból kiválasztom azokat a szavakat, melyek az oldalra jellemzőek és amiről szól. A Google optimalizálás fölé elég félrevezető és haszontalan lenne oda írnom, hogy “minőségi faablak olcsón megrendelhető” vagy “faablak már a gyártótól egy helyen” sőt még a kedvenc témám a “tökmákosnadrágszár” sem szerezhetne helyezést. A cím rész tehát legyen azonos az oldal tartalmával és maximum 150 karakternyi legyen.

A Google szereti a tartalmat is “mazsolázni”.

A “tökmákosnadrágszár” mint kiemelt demonstrációs témám, a Google által lett ismert a keresőkben. A Google az adott oldal tartalmát megtekinti,  “átolvassa” és azonosítja. A Google kereső rendszere az a csodálatos rendszer – hasonlatosan más kereső motorok is ezt teszik, csak hát a Google a fő témakör –  ami képes arra, hogy akár néhány óra alatt is elérhetővé tegye gondolatainkat mások számára a keresőkön keresztül. Egy új termék bevezetéséhez tehát elég egy jó név, és már is ott a lehetőség, a Google adja hozzá az összes adatot. Az én termékem jelen esetben tehát a “tökmákosnadrágszár”. A web oldalad tartalmát igazítsd a termékhez, ahhoz a dologhoz amiről szeretnéd ha mások rád találnának. Nem baj ha egy teljesen új név, csak azt képesnek kell lenned mások agyába sulykolnod.

Adj egy jó nevet a termékednek, hogy egyedi lehess !

Annak idején amikor a Google kereső indult, az Altavista olyan magasan vezetett meg az Excite a Yahoo és az MSN live, hogy senki nem hitte, lesz belőle valami. Ez olyan mint az Internetto nevű weboldal, amit anno a magyar Internet kezdetén mindenki ismert, mint az IDG média vállalat fórum oldalát. Aztán jött egy csapat, megírt egy új szoftvert, fogta és kiemelte az Internettó alól és lett az Index.hu weboldal. Az Index.Hu oldalt biztosan ismered, de talán már az Internetto oldalra nem is emlékszel. Az index.hu név jó választás volt, de mint látod olyan névvel mint a Google is, sok munkával igen sikeres lehetsz, lásd csak Sergey Brin és Larry Page történetét, ami mint tudjuk a Google maga, hiszen ők az alapítók!

Összefoglalva:

A jó címke, és a jó meta tag, a jó tartalommal fél siker a Google kereső optimalizálás világában!

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok
Share This