A törvény kimondja, hogy mi minősül rémhírnek, nevezetesen a cselekmény elkövetési magatartása: A bűncselekmény elkövetési magatartása a zavar vagy nyugtalanság keltésére alkalmas valótlan vagy elferdített tény állítása, híresztelése. Tény minden múltban lejátszódott vagy a jelenben folyamatban levő emberi cselekedet, magatartás, egyéb esemény. Tényállítás közlés arról, ami a múltban létezett vagy a jelenben fennáll, a tény híresztelése mások által tett tényközlés továbbítása. Feltétel, hogy a tényközlés vagy híresztelés valótlan legyen és az emberek nagyobb csoportjában – (első ránézésére nem állapítható meg a számuk) – zavar – (harmonikus életviszonyok megbomlása) – vagy nyugtalanság – (kiegyensúlyozatlanság) – keltésére alkalmas legyen.

A bűncselekményt csak közveszély színhelyén – olyan helyzet, amikor nem meghatározott személyt vagy anyagi javakat fenyeget a sérelem bekövetkezésének reális lehetősége – nagy nyilvánosság előtt lehet elkövetni. forrás:http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A9mh%C3%ADrterjeszt%C3%A9s

Ezzel szemben ha egy un. Pénzügyi Elemzőnek nevezett cég ír ilyet, az már nem rémhír, az előremutató célirány: “A cég londoni elemzői szerint ha a valutaunió összeomlik, a jelenlegi euróövezeti országok GDP-értéke a legutóbbi csúcsszinthez mérve legalább 10 százalékkal zuhanna, de az így számolt visszaesés mértéke elérhetné a 25 százalékot is. Az EIU katasztrófa-forgatókönyve szerint a munkanélküliség a legtöbb eurótagállamban 20 százalék fölé emelkedne, a legsúlyosabban érintett országokban pedig megközelítené az 50 százalékot, és évekbe telne az európai életszínvonal visszatérése a válság előtti szintekre.

Egy másik nagy gazdasági-pénzügyi elemzőcég, a Capital Economics új előrejelzése szerint 2012 valószínűleg döntő év lesz a valutaunió számára, és ha az európai döntéshozók nem állnak elő a régóta ígért átütő erejű megoldási javaslatokkal, akkor az euróövezet „megszűnik létezni jelenlegi formájában”. A ház londoni elemzői ez utóbbi fejleményt valószínűbbnek tartják, mint az euróválság megoldását, és azzal számolnak, hogy 2012-ben megkezdődik az euróövezet „korlátozott formájú” felbomlása.

A Capital Economics e forgatókönyve alapján jövőre Görögország távozik, és 2013-ban „további kis tagállamok követik”. A ház az általa valószínűsített, ebből eredő gazdasági-pénzügyi felfordulás miatt 2012-ben 1 százalékos, 2013-ban már 2,5 százalékos euróövezeti GDP-visszaeséssel számol”

Milyen állapotról beszélhetünk a jelen társadalmi helyzetben?

Gyakorlatilag a kérdés csupán az, hogy amit most átélünk az morálisan megalapozott üzletmenet következménye, vagy tudatos rombolása a világ gazdaságának, egy vallás, egy nemzet érdekeinek kiszolgálása érdekében?

Közhasználati szavak értelmezése és tartalmi értéke

Amennyiben egy társadalom úgy érzi, hogy veszélyben van, amennyiben a benne élő emberek veszélyérzete, szorongása, valós veszélyek halmazából azt engedteti kikövetkeztetni, hogy a társadalom un. végveszélyben van, akkor ez a szó értelmezése szerint, közveszély! Közveszély, ha általános értelemben, az emberek szorongással telten, remények nélkül, kilátástalannak látva helyzetüket, élik az életüket, független attól, hogy ez az.un. közveszély, milyen fizikai fenyegetettségi szintet ér el. Közveszély nem akkor keletkezik csak, ha sok ember fölött nő meg a víz szintje, hanem ha  az emberek fejében olyan mértékű lesz a feszültség, ami a társadalmi létezés alapvető feltételeit érintő kérdésekből ered, hogy az napi szinten teszi rá bélyegét a létezésre.

Közveszély az ha jelentős számú embert érint a veszély helyzet, stimmel:gyakorlatilag 2 milliónál több ember kel fel úgy minden reggel ,hogy idegesen várja, nap-nap után az idő múlását, lesz e munkahelye, lesz e megélhetése.

Tőzsdei pánikkeltők, értékpapír manipulátorok

Ideje lenne végre oda csapni a tőzsdén uralkodó, rémhírekkel alapozott bevásárlóknak. Leleplezni az összefüggéseket, időt és energiát szánni a manipulációk kiszűrésére, a bennfentességet és a külső leárazókat is valagba rugdosni.  Semmi sem történt ezidáig, gyakorlatban Soros volt az egyetlen akit arcon löttyintettünk, hogy nem kéne és fizettettünk vele néhány millió dollárnyi bánatpénzt. Nagy veszteség ez, ha megnézzük, napi forgalmi szinten ennek 12X -esét viszik ki az országból. Az ország értékpapírjainak egyik legnagyobb piacát, a manipulátorok vitték el és birtokolják ma is.

Titkos szolgálatunk, felderítők és más pénzügyi felderítésre szakosodott ügynökségek, sem érnek a végére az ügynek, fura véletlenek okán: Mindig valaki árulkodik a hálózatokban, mindig valaki kiköpi félelmében az adott felderítő nevét. A felderítő meg ott csücsül egyedül, család, barátok és hiteles háttér nélkül a lekvárban. Államok sora mondja, terroristákkal nem tárgyalunk, de emberek egész sorát börtönözik be és alázzák meg, mert államok egész sorának adott segítséget, miközben hátterüket, legitimitásukat, teljes mértékig nyilvánosan tették tönkre. Családjuk soha nem tudhatja meg és soha nem is tudja meg, hogyan manipulálták a társadalom egészét az adott ország felderítő szolgálatai és gazdasági manipulátorai. Azt látják, emberünk egyszer csak senki lett, az antialkoholista italozó, aztán a jó autó vezető a kanyarban még is a fára mászik tökrészegen…

Az emberek közben békésen alszanak, mert a köz elleni veszély, még vízszintben nem látható, tehát ha nem látható az még nem is az…

Jelen esetben tehát csak 2 millió ember érzi magát közveszélyben és felzaklatva egy ilyen tőzsdei manipulátor és társadalom demoralizáló cikktől, a többi csak simán, tájékozott!

Vagy még sem…

 

 

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok
Share This