Agyatlan Index reklám és a Coca Cola

Augusztus 1-én hajnalban az Index.hu hírek között böngésztem és egy cikkre lettem figyelmes melyből gépjármű csomagtartójában hagyott gyermek haláláról közöltek írást. A cikk előzetesére klikkelve a döbbenet ült ki az arcomra, az alábbi kép látványától:

Agyatlan Index reklám és balga reklámozó

Az életben sok dolog történik, még sem igazán szerencsés mi több felháborító, egy csecsemő halálának olvasóit, a néma felháborodás közben, egy buta módszerrel, fogyasztásra ösztönző reklámok olvasására késztetni. Lehet, hogy arra gondoltak az Index.hu munkatársai, hogy esetleg a megrökönyödéstől megszomjazom és elszaladok Coca Colát vásárolni?

Azok pedig akik ezt így, ebben a formában kihelyezték az Internetre, nem érezték, hogy ez nem illik?  Még sem ildomos egy gyermek halálát ilyen módon felhasználni, mert hát ugyebár, biztos sokan megnézik akik felháborodnak a beharangozó sorok láttán? Netán pont azt érik el amit nem szeretnének a Coca Cola gyártói, nevezetesen, hogy többet nem vásárolok ezek után Coca Colát? Magam részéről eldöntöttem: Aki nem tiszteli egy gyermek tragikus halálát és a róla szóló hírrel  akar terméket eladni, attól nem vásárolok: Semmit!

Néhány évvel ezelőtt egy akkor még a GPS forgalmazók világában kezdő cég vezetőjével történt iroda megbeszélés során, az egyik Index.hu cikk képét megtekintve ismerte fel barátom édesapját, aki a Nyugati pályaudvaron kapott infarktust és meghalt. A cikk arról szólt, hogy egy ember össze esett a Nyugati pályaudvaron és meghalt. Rossz érzése lett a barátomnak és felhívta a mentőket. A mentőszolgálattól tudta meg, hogy akit látott az valóban az édesapja! Na most bele gondoltam, miképpen festett volna ez a történet, egy Coca Cola reklámmal letakarva és nem jut eszembe már semmi, csak a néma és őszinte felháborodás…

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok
Share This