A Google rendszerének egyik újdonsága, az egymásba foglalt linkek rendszerét és összegzését vizsgáló rendszer melyet Google Sitelink néven ismertünk meg. A Google Sitelink valójában megvizsgálja az oldalunk link készletét és egy elemzési módszer segítségével, meghatározza azt a fő elnevezést, ami alapján létrehozza a Google Sitelink hivatkozásokat.

Mit jelenet a Google Sitelink kifejezés ?Google Sitleink

Az elsődlegesen tapasztalt látvány, hogy az első helyen sorolt weboldalak között, többnek is megjelennek, un. al oldali link besorolásai, melyet a Google rendszere állít elő. Ezen előállított al link oldal struktúra befolyásolására próbál egyre több kíváncsi keres? optimalizálás témakörrel foglalkozó szakember választ kapni.

A Google kezdeményezése valójában egy ösztönzés, a még jobb optimalizálás és a még látogatottabb weboldalak eléréséhez. Ezáltal az első helyen lévő oldal jobban átlátható struktúrát és dinamikusabb leképezési lehetőséget kap.

A Google Sitelink jelenleg teljesen automatikus. A Google mint mindig, most is megtalálta a lehetőséget a vele való foglalkozásra és ösztönzőleg hat az újabb kihívás, mert bizony számtalan kérdés forrása lett ez az új módszer.

Hogy számítja Google Sitelinksat?

A Google azt állítja, hogy a Sitelink automatikusan alkotott rendszer és, hogy a Google egy algoritmust használ, annak kiszámítására, ami a Sitelink eredményeit adja. A Sitelink működéséhez csupán egy átlátható adat útnak kell lennie, hogy az végül belefolyjon abba az algoritmusba amit jelenleg oly sokan szeretnénk megérteni.

Számos elmélet van rá, hogyan is számol a Google Sitelink rendszere:

1. Egyesek szerint a Google nyomon követheti pl. a kattintások számát, és ha egy weblap sok forgalmat szerez egy speciális kulcsszóért, a weblap a Sitelink Google eredmény oldalán kap egy már látott fastruktúrás könyvjelzőt.

Például, ha egy speciális védjegyet használsz a web oldalaidon, ami másik weblapokon nem lehet megtalálni akkor a Google képes arra, hogy kiemelje az oldaladat az átlag találatok közül. Ilyenkor, ha sok ember a te weblapodon kattintja az adott szó találatát, akkor a Google eredményeiben – amikor keresik az adott szót egy adott intervallumban és ez rád nézve releváns – előfordulhat, hogy a weblapod kiemelésre kerül a Sitelinksat kijelzés által. Erre is láttunk már példát.

2. Sokak szerint a keresőoptimalizált és a Google optimalizált weboldalak linkjeit látod viszont a Google Sitelink könyvtár struktúrájában.

3.A további teória, hogy a Google használja a Google eszköztárat, és ennek alapján állapítja meg a Sitelink eredményeket. Minél gyakrabban vesznek fel a kedvencek közé egy oldalt annál valószínűbb, hogy használni fogják ezeket az oldalakat, mint Sitelink. Lévén a Google eszköztára információkat gyűjthet egy weblapról.

Pillanatnyilag, nehéz mondani, hogyan számítja a Google a Sitelink elrendezését, de egy biztos: akinek sikerül az oldalait bele birkóznia a Google Sitelink rendszerébe, az különös figyelem középpontjába helyezett web oldalával, még több forgalmat könyvelhet el magának.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok
Share This