Azért is írom kérdőjelesen, mert soha nem tudhatom, az ami most van az marad e egy hét, vagy egy hónap után is. Azért ennek a változásnak nagyon örülök, ám azért nem szabad elfelejtkezni, egy héttel ezelőtt még bizony ez az egész elég kísértetiesen nézett ki. Az egész számomra azért is volt egy kicsit megrökönyítő mert igyekszem mindenben megtalálni a harmóniát a Google -val és a tartalommal is.

Sokkoló érzés, hogy magam is adok ön gólokat a tesztelésekkel, illetve a különféle modulokkal magamnak. A különféle modulok pedig sok esetben nekem is oda hajítanak egyet, s mást igaz, a rosszindulat is ott motoszkál a megoldások között, humán erőforrás formájában.

Word Press modulok arculcsapásai

Azért írom, hogy “csapásai” tehát nem is egy, mert magam sem gondoltam,hogy ezt az egészet meg lehet etetni ám én is hamm, bekaptam!  A Word Press modulok sokaságát ontó piacon, sokan csak azért gyártanak pluginokat, hogy a beágyazott linkeken keresztül  a saját oldalakra meredező találatok számát növeljék. Az all-in-seo komponens pl. önmagában véve ártatlanul figyel, ám olyan mértékben duplikálja tele a kulcsszó listát amit már nem bír vidám lelkesedéssel elviselni a Google és bizony oda vágott. Miért is? Az all-in-seo -t agresszíven tolakodónak minősítette és ezáltal a kifelé mutató linkek sokaságát pedig blog-spamnak!

Utólagos tanulság?

A Word Press komponensek tanulsága

Mielőtt bármiféle komponens aminek nincsen részletes leírása és elegendő kommentje, érdemes megkeresni a Google keresőjében, utólagosan én is már okos lettem, amit olvastam, meggyőzött, mások is megették ezt a kefét! Ismeretlen komponenseket csak akkor érdemes tesztelni ha le tudod ellenőrizni a kimen? linkjeidet aztán a rossz-szomszédok linkjeidet melyről bővebben a Google optimalizálás Blogomban írtam. Érdemes leellenőrizni a kimenő linkeket is és megnézni, kire is mutatunk a komponens telepítése után.

Legvégül és nem utolsó sorban, valóban nézzünk szét a weben, nehogy hasonló ön gólt rúgjunk ami az én esetemben is megtörtént, ám nem megfeledkezve arról sem, hogy azért sok esetben a “big brother” keze és a ” bad friend” lába is benne van a buliban.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok
Share This