Az élhető világban az emberek erősítik egymás törekvéseit az élhetetlen világban pedig az emberek, egymás életét veszik el egy kis élettérért. Ezzel viszont azok is szenvedés részesei lesznek ,akik ezeknek a törekvőknek a területén élnek, mert a szenvedés láncolatszerűen áthatja az élet minden szegletét általuk.

Egyesek a növekedésükkel elfelejtik honnan jöttek és csak azt hajtogatják: “Nekik is volt rá esélyük” pedig tudják, hogy nem így van!

Ezek az emberek lesznek mások kizsákmányolói és végül Önnön életerük felforgatói! Ezek a réteg kizsákmányolók gyáva emberek: esténként félnek a lakásukban egyedül lenni mert a fejük tele szalad minden gyáva gondolattal. A magány, a halál, a ha elfogya pénzem gondolata megöli a lelküket. Ettől még élősködőbbek lesznek. Szenvtelenül mondják a szemedbe, ők megdolgoztak érte de azt, hogy hány ember életének árán, ezt soha nem fogod megtudni. A segítőkész ember, szeretettel segít másokon, ha kicsi, ha nagy de Te soha nem fogod érezni, ő honnan jött.

A sóher, gyáva pénzhajhász, mindig is harácsoló marad: elveszi a lelked, az életed, a pénzed! Ezeknek a harácsolóknak semmi sem elég, mind aprópénzért szeretné mindenét megszerezni, mert önnön bálványszobrához kell még egy szeg, vagy egy ékszer.

Élhetetlen, gyáva és semmitérő emberek, a pénz elvesztésének félelmével tele. A pénz pedig az ilyen ember mellett, nem sok örömet okoz, sem magának , sem másnak! Így teszik tönkre ezek a gyáva, magukba roskadó álszent pénzesnek látszó emberek, a saját, és teljes környezetük életét!

kigyo-es-a-penz

A családjuk is csak lézeng az ilyennek, mert a pénz áthatja életüket: ékszer, autó és minden, félve és rettegve, mi lesz ha elvesztem mindet érzésével!  A pénz egy eszköz csupán és aki erre nem jön rá, annak lesz ékszere, kocsija is talán, ám szerető emberek körülötte, csak a pénzének meglétéig mondják majd, hogy “szeretünk barátom”.

Ádám és Éva után a kígyó az emberek képére formálta magát és sziszegi halkan az arcokba:”gyáááva vagy, szeresd a péééénzt sziiiiiissssssszzzzzzzz” és az ember gyarlón, féli a pénzét. A kígyó pedig a fán tekeregve halkan súgja utánnnuk:”látjááááátok, éééénnnnn nyerteeeem sziiiiiissssssszzzzzzzz” 

A világ ezt éli és így él, sajnos…
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok
Share This