A szeretet és a munka ára…

Egy igaz történet amit ma olvastam bolgár nyelven és érdemesnek látok arra, hogy magyarul is közzé tegyem:Mi az életünk BÉRE!

” Egy férfi későn ér haza a munkából mindig fáradt és ideges, de az ajtóban már várt rá kisfia .
– Apa, kérdezhetek valamit?
– Persze , mi az?
– A fizetésed mennyi egy órára?
– Ez nem a te … -Az apa a homlokát ráncolta , és miért kérdezed ezt ?
– Én csak azt szeretném tudni ,, hogy mennyit kapsz egy óra munkáért ?
– Te tényleg szeretnéd tudni, hogy – egyébként 20 leva …
– O. .. – A gyermek gondolta – Apu, tudsz adni nekem 10 levat ?
– Adjak azért pénzt , hogy vegyél egy buta játékot, vagy valami más hülyeséget – mondta a dühös apa – Indulás a szobádba és menj aludni! Hogy lehetsz ilyen önző ! Egész nap dolgozom és annyira fáradt vagyok, de Te meg ilyenekkel foglalkozol…
A gyermek csendesen bement a szobába, és becsukta az ajtót.

we-love-you-father
Az apa ült , és bár dühös volt, de át gondolta a kérdést amit a fia tett fel neki. Körülbelül egy óra múlva , már egészen nyugodt lett és átgondolta ezt a pénz dolgot … Ő csak 10 levát kért, amúgy sem kér a gyerek pénzt… .
Az apa bement a gyerekszobába.
– Nem tudsz aludni? – Kérdezte a fiát.
– Nem, apa, csak feküdtem – felelte a fiú .
– Bocs, de egy kemény napom volt , és nagyon gorombát mondtam neked – mondta az apa – Fogd a pénzt, amit kértél .
A gyerek elmosolyodott.
– Jaj , apu , köszönöm! – Örömteli arcán könnyek kezdtek el csordogálni… -benyúlt a párna alá , és előhúzott néhány gyűrött papírpénzt. Látva, hogy a gyermeknél több pénz, az apa a homlokát ráncolta. A kisfiú összegyűjt bankjegyeit az apja el kezdte számolni figyelmesen, és a kisfiú közben az apjára nézett .
– Miért kérdezted tőlem mennyit keresek egy órában, miután már neked van 10 levád? – Kérdezte az apa.
– Mert nem volt elég amim volt. De most már van . – felelte a gyermek . Apám, van pontosan 20 levám. . Vehetek egy órát az idődből? Kérlek jöjj holnap hamarabb haza a munkából, mert azt szeretném, hogy velem vacsorázz és az anyámmal.
Az apa teljesen összetört… . Megölelte a fiát és bocsánatot kért tőle.

Ez csak egy emlékeztető mindannyiunk számára , akik olyan keményen keresik a pénzt , és egy csomó időt és energiát töltenek el a munka a dolgokkal… és sajnos , elég gyakran, frusztrált és fáradt lesz , elhanyagolttá válik lelkileg, és fáj a szeretteinek hogy nem értik miért küzd ha ők közben nem lehetnek vele. Nem szabad hagyni, hogy az idő értelmetlenül menjen el anélkül, hogy elég időt töltöttél volna azokkal az emberekkel akik igazán számítanak nekünk, akik a szívedben élnek. Mert ha meghalsz holnap a körülötted lévő emberek új társaságra váltanak néhány nap alatt, de a barátok és a család , megérzi az űrt , hogy elveszti azt aki fontos volt nekik az életben , . Mert az életben, nem a pénz vagy a munka fontos hanem az idő amit eltölthetsz azokkal akik szeretnek!! “

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok
Share This