MTI hír a mai napon, 2011.07.18-án:”Orbánnak nemcsak bátor és hosszú távú víziója van, de ezt profi módon meg is tudja valósítani – írta a Rzeczpospolita. Mindamellett, hogy Lengyelország Magyarországon a legutóbbi időkig stratégiai partnernek számított, Orbán már tavaly kinevezett egy, a kínai kapcsolatokkal foglalkozó kormánymegbízottat. Nem engedte, hogy a dalai láma hívei Ven Csia-pao látogatása ellen tüntessenek, viszont lehetővé tette, hogy a Budapesten élő kínaiak nemzeti színekbe öltözve üdvözöljék a kínai miniszterelnök konvoját a magyar főváros utcáin.”

Mandiner.hu: “Orbán tanácsadója, a mostanában gyakran gyengélkedő euró atyja, Lámfalussy professzor is – »aggódással vegyes megértéssel« a Kína felé nyitást.”

Forrás: Fidesz OV nyilatkozat 2008: A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Országos Választmánya határozottan elítéli a kínai kommunista rezsim tibeti megtorló akcióit, és a szabad világ felhívásához csatlakozva követeli azok azonnali beszüntetését. Magát demokratának valló politikai erő nem tűrheti el az emberi és kisebbségi jogok Peking által demonstrált tömeges sárba tiprását, a tibeti lakosság és a Dalai Láma megfélemlítését. – áll a Fidesz Országos Választmányának 2008. március 29-i nyilatkozatában.

http://www.nol.hu/belfold/tibetert_tuntet_a_fidesz: Idén van az 50. évfordulója annak, hogy a Kínai Népköztársaság Vörös Hadserege végleg elfoglalta Tibetet, és a Dalai Lámát száműzetésbe kényszerítette. A Tibet Napok 2009 keretében kedden 18 órakor demonstrációt tartanak a Kínai Népköztársaság Nagykövetsége előtt.
A tüntetésen felolvassák a Dalai Láma üzenetét, beszédet mond majd Ácsárja Csögyal Tenzin és Balog Zoltán, az emberi jogi bizottság fideszes elnöke. Emellett lesz közös zenélés, performance Tibetért és mécsesgyújtás is – közölte a Fidesz sajtóirodája

Ezzel szemben Csögyal Tenzin mára nem a barát, mi több a kedves kis ellenőrizzük le, karakter lett: http://choegyaltenzin.com/2011/06/27/orban-viktor-fontos-talalkozon-nem-kell-balhe/

Orbán Viktor a következőket mondta az eseményekről:”A helyzet még nem olyan rossz, hogy az LMP-re kelljen számítani – válaszolt Orbán. A kormányfő szerint az erkölcsi kérdések is fontosak, de nem hanyagolná el azt a felelősséget sem, amivel egy ország a saját polgárai jólétéért tartozik. “Ne felejtsük el, hogy egy olyan országról beszélünk, ami évente tízmilliókat emel ki a méltatlan sorból” – mondta a kormányfő.”

Ahogyan a mondás szól:'”Van az a pénz amiért az adott sampontól már nem korpásodik a fej” – bár azért érdemes lenne átgondolni néhány fejezetet a történelemből.

A pénzért beengedtük a külföldi multikat 1990-után

A vége az lett, hogy oda lett a termelés a piacon, a magyar termékek gyártása vissza szorult, hiszen az előállításhoz szükséges fizikai erőforrás nem biztosít megtérülési forgást. A megtérülési forgás pedig azt eredményezi, hogy amikor gyártani kell egy adott terméket, a gépek értéke nem térül meg, így nem éri meg befekteti az eszközbe, ezáltal viszont nem tudunk csúcstechnológiát vásárolni. A mezőgazdasági termelés eszméletlen támogatásokat kap, azt amit az időjárás, amit az árvíz okoz, vismaior keretből ráterheli az államra. A mezőgazdaság tehát vismaior az ipari termelés meg ha nem fizettek, szivasdmegmagadmaior?

A pénz mint forgó eszköz szükséges ám a pénz megszerzésének módja veszélyes lehet a működésre

Termelni abból lehet ami van. A kölcsön adósság formájában kockázat, elhal az adós, kiesik a kezéből az üzlet, feladja és kész, szóval oda a tőke. Saját tőke esetén kisebb a kockázat, azaz ha bukja az ország, a magáét bukja, ám akkor amikor az ország letolhatja a gatyáját azzal a szöveggel ,hogy van fedezet adjanak kölcsönt, már nem értek egyet. A családi költségvetések ezt a fajta életszemléletet nem bírják el. Az emberek ezt nem tehetik meg. Az állam viszont igen? Erre szavaztak volna az emberek? Vegyünk még fel 100 milliárd hitelt?

Amikor tehát a pénz ilyen mértékben demoralizál, elveit adja fel érte egy társadalom vezetése, Önmagában rejlik az a veszély, hogy ezért az un. pénz nevű eszközért más olyan dolog is történhet amiben emberek élete lesz a kockázat! Azok az emberek tehát aki a tömegek megnyeréséért egykoron elveket vallottak, most pénzért pedig színt, később az egészségükkel fogják kifizetni a számlát!

Az emberek egymásra kölcsönhatással vannak, azzal pedig ahogyan a pénzt megszerzi a Kormány, egy nép jövőjével játszik! Minden magyar ember élete és egészsége lesz a tét, hiszen ha nem lesz miből visszafizetni, akkor mindenkinek lesz húzva a nadrágján és az idegesség, az elvonás egy pszichikailag feszült, a mások iránt érdektelen népet eredményez. Ezek az emberek pedig nehezen fogják viselni a terhelést, a hétköznapjaikat és a végén számtalan öngyilkosság és egy kisiklott, megkeseredett generáció fog keletkezni.

Talán az a generáció tanulva őseik keserű példáján, nem fogja az életét a pénz köré helyezni és egy barátságos, közösségi életet fognak élni, abban az országban, ahol jó a föld, iható a víz és szerethetőek az emberek!

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok
Share This