A téli gumi smucigok időszaka megnyílik hamarosan. Azoké a smucigoké akik a mások életével is hazardírozva, a családok életét teszik tönkre nagy értékű verdáik, ócska téli gumi kollekciójával. Azokról már nem is beszélve akik az ócska állapotú, kétséges műszaki állapotban átvánszorogtak a műszakin, miközben egy komolyabb ütközést a korrodált kasznijuk már aligha bírna ki! Sokak számára a téli gumi csupán pénzügyi kérdés, veszi az olcsó használt gumit, jó még az a télen. A téli gumi minőségi hibájából adódóan évente sok a baleset. Az ilyen balesetben elhunyt embertársunk pedig nem kiabál vissza a sírból: Halló rokonok, sajnáltam a pénzt téli gumira ezért veszítettetek el engem is és a szembe lévő autós is a családtagját!

Elég morbid kezdet az a téli gumi vásárlási szezon előtt. Morbid és tanulságos. Manapság a temetések igen költségesek, mondhatni többszörösébe kerülnek mint a téli gumi.  Sokak a téli gumi állapotát szerencsejátéknak tekintik. Szerencsejátéknak ,ahol a szerencse a családtagjaink életét tizedelheti meg. Szerencse, ami akkor már nem pénz kérdés! Egy közúti balesetben elhunyt leány gyermek levele éveken keresztül borzolta az email olvasók lelkét, amelyben ez a leány gyermek a biztonsági öv használatára figyelmeztetett.

Jelen esetben is írhatnánk egy ilyen keserves e-mail történetet, e helyett csak azt remélem, minél többen olvassátok el ezt a rövid írás, és adott esetben mielőtt mások gépjárművébe beszálltok, megnézitek, az autógumi nem e kopott, és nem ciki ha ilyen autóba nem szállok be. Az ördög nem alszik, nem tudhatjátok, mikor kell akkorát fékezni ami már nem a sofőr ügyességén hanem a téli gumi hiányán vagy annak rossz minőségén fog múlni.

A téli gumi biztonsági kérdés és nem pénzügyi. A használt gumik darab ára átlagosan 3-4ezer forint. Ezzel szemben az alábbiakban felsorolt összes téli gumi márka, sok esetben 2-3 évre megoldva a téli gumi problémánkat, csupán csak 6-8ezer forint!! 1 év alatt kifizetni 3-4 ezer forintot, remegni ,hogy defektes lesz e a téli gumink, vagy valóban képesek leszünk e megállni, miközben 3x 3-4ezer forint már 9-12ezer forint / téli gumi árban mérve, minőség, biztonság és elfogadható autózhatóságot jelent.

Érdemes meggondolni és megtekinteni az árakat amiket itt mellékelek. Az autógumi 10ezer ft körüli darab ára téli gumi esetében is az egész család, az utasaink biztonságát jelenti!

A kórházba járkálás egy baleset után, a lábadozás és a munkakiesés ennél jelentősen több költséget jelenthet!

Gondolkozz előre: jó téli gumi, biztonságos téli autózást is eredményez (már ha a fékek és a kormánymű rendben van, mert ezt a karbantartást is sokan elfelejtik elvégezni, vagy a “mutyizásos” vizsgán átment autója. fékezéskor felnire szakad a durrdefekt során amit az ócska gumi okoz számára!

Nézd meg a téli gumi minőségét és megmondod ki az illető!

Sokaknak csak elég megnézni az autója kerekét: elmondja, hogy milyen ember! Régen azt mondták az öregek, nézd meg a cipőjét megmondom ki vagy! Manapság az autó gumi és ezáltal a téli gumi is ilyen értékmérővé vált. Aki tiszteli az életet, normális minőségű, megfelelő állapotú téli vagy nyári autógumit használ, évszaknak megfelelően. Az aki a látszatnak él, hát annak olyan is az autógumija!

Álmenők az autógumi kereskedésekben

Megannyi menő autó tulajdonost volt szerencsém megfigyelni az elmúlt évek során. A gépkocsijuk 10 milás a téli gumi meg a legcsövesebb!  Igazi kis gizda álmenő tenger alakult ki a száguldozók között. Nézz meg egy menőnek titulált autót és a gumi márkája megmondja, ki a  tulajdonos. A legutóbbi meglepetést a nyári gumi vásárláskor egy 27 milliós autóra felkerült ázsiai gyártmányú autógumi okozta!  Ez az autós úgy érkezett meg mint ha mindenki a fenekében telet volna, miközben egy szerencsétlen sz…r kupac volt csupán, gizda huszonmillás verdával. Azóta eltemették. A gumi nem bírta a terhelést!

Még egyszer, de nem utoljára: a táli gumi életvédelmi kérdés, érdemes meggondolni, hogyan vásárolunk autógumit!

Az alábbiakban az elérhető néhány kedvező beszerzési lehetőséget mutatom be.

Avon
téli gumi
Bridgestone
téli gumi
Continental
téli gumi
BFGoodrich
téli gumi
Dunlop
téli gumi
Firestone
téli gumi
General Tire
téli gumi
Goodyear
téli gumi
Michelin
téli gumi
Mastercraft
téli gumi
Pirelli
téli gumi
Toyo
téli gumi
Uniroyal
téli gumi
Vredestein
téli gumi
Yokohama
téli gumi
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok
Share This