Én is kiigazítom a költségvetésemet. Mától magam is élek a kiigazítás intézményével és ahogyan az ÁLLAM teszi velem szemben, én viszont igazítok. Kiigazítom az eszemet az irányba, hogy megleljek minden olyan megoldást amivel ez a könnyelmű és pazarló ÁLLAM, ne az emberek pénzéből élősködjön. Kiigazítom a magam körül lévő világot és elgondolkodom a jogsértésekkel tűzdelt országunk, alapvetően demagóg és haraggal teli ügymenetén és igyekszek másokat megvédeni attól, hogy ebből kárt szenvedhessenek el.

Miért van az, hogy az áprilisban elfogadott magánnyugdíj pénztári alaptörvény még csak azt vetítette előre, hogy a törvények utólagos, bárki által kezdeményezhető alkotmánybírósági kontrollja megszűnik, az újonnan bevezetendő alkotmányos panasz intézményével pedig csak azok élhetnek, akik bizonyítani tudják, hogy egy törvény vagy törvényváltozás személyesen is érinti őket? Mostanra az Az alkotmánybíróságról szóló törvény ugyanakkor már azt is egyértelművé tette, hogy a már a testület előtt lévő, korábban elindított ügyek vizsgálata sem folytatható tovább. Ezek szerint jól átkúrtak itt mindenkit, a jog az egy a hatalommal élők terület védelmi eszköze, semmi több csak eszköz! Ez a magyar kiigazítási rendszer!

Mától kiigazítom a költségvetésemet Magyar Állam módra?

Mától államot fogok játszani: Amint kilépek a magam szabta büdzsémből, kiigazítom magam mások életterére és kérek kölcsönt. Morálisan ígérek majd jó nagy százalékot, vagy hihetően hajbókolva, kevés százalékért sírok majd egy kicsit. Elköltöm a pénzt, mert nem tudok kiszámolni egy hónapi költségemet, de látván, hogy magyarázattal okom lehet másoktól pénz kisajtolni, majd arra hivatkozom, nem tudtam előre kiszámolni, mennyit fog fogyasztani az új plazma tv-m és a menő amerikai medencém az udvaron.

Igen a medencém, mert közben rájöttem, hogy nekem ez is jár: Rájöttem regenerálódnom kell, ezért baráti közprogram szervezésre, létrehoztam az udvari medencét és kiigazítottam a medence szélét egészséges ételekkel, italokkal. Nem alkohollal, mert morálisak vagyunk, csak egészséges gyümölcslevekkel, ananásszal, banánnal meg naranccsal. Jó ez most nem volt jó poén, de akkor is, legyen narancs ha már gyümölcsről beszélünk.  Végül is megtehetem, a pénztárcám, mások életterének kárára, akkor nőhet ha elkúrok valamit rendesen. Elkúrók valamit de nem számít, mert majd magyarázattal és éles tekintettel, kiszedek másokból pénzt. Kiigazítok ahogyan a Matolcsy György is mondta. Ebben az országban mindig igazítanak. Érdekes módon ezzel szemben ha egy közösség összefog, ott ha szerényen is de épülni kezdenek a dolgok: A moralitásuk, a kapcsolatuk iránti tiszteletük, egységgé építi őket és megfogalmazza a tisztességes terhelések elosztását. Aztán persze jön a magyar vircsaft, az ungarische betyáros vircsaft, ami oda vág mindennek.

Szóval kiigazítok! A szomszéd nem kapja vissza pénzét, majd egyszer megkapja, hisz ráér, a medencét meg majd utólagosan pénzért adom, mondván mit képzeltek, ingyen volt a víz meg a villany? Fizessél csak vitamin díjat nekem most és 10 millát simán, mert kiigazítom a költségvetésemet.  Utólagosan odavágok mindenkinek egy kisebb vagy nagyobb összegről szóló irományt, mondván ki vagyok igazítva. A megélhetésem érdekében a már megsegített barátaimtól is elkérem a pénzt, mert most nekem kell a pénz, a kiigazítás nehéz folyamat, áldozatos, lesz rá magyarázatom, tanultam Matolcsytól.

Végül is ez morálisan belefér! Vagy még sem?

Gyerekeink azt tanulják, hogy az ÁLLAM átvágja az embereket

Gyerekeink azt látják a szüleik hetente lesznek idegesek! A jogi és szabályozási környezet ahogy bölcs barátom mondta alapvetően úgy működik, hogy pénteken jön egy jogszabály, ami közli, szerdán hülyeséget csináltunk, de már hétfőn elqúrtuk, mert már akkor rosszul tettük le az alapokat! Ezért fizessünk millió, billió bírságot, adót, bármit, mert ok kell arra, hogy miért lopják el a pénzünket, ha legálisan nem megy a lopás, akkor a törvénynek álcázott módon, szabályozással! Adót szed az utcán a közteres és a rendőr is!

Kötelező napi bírságolási szint a rendőrségnél, a közterület felügyelőknél és minden más ad-hoc bírságolásra jogosult szervezetnél!

Ezt nem is tudtad? Akkor elmondom, ez így megy: Rendőr kiér közterületre és már is tudja, ma X Ft bírságot kell összelapátolnia mert amúgy a főnöke lebunkózza, hogy nem teljesítette a napi penzumot, de ez igaz mindenkire, parkolósra, közteresre egyaránt. A lényeg, hogy jól húzd meg az embereket!

Mától aki csak áthalad a ház előtt, lefogom és kiverem belőle a “ne nézzél beeee” anti-kukkolási díjat! Nehogy már leselkedjen itt nekem bárki is az udvarunkra. A fene a jó kíváncsi fajtáját mindnek, én itt küzdök, a pálmafám sárgul, a medencém vize halványan kékül, az ananász is megrohadt a tálcán, mert senki nem ette meg és a másik meg itt leseget.  Befelé az udvarunkba! Ne nézzél, fizessél! Mit bámulsz?

Mától kiigazítom a költségvetésemet a költéseimnél 

Eszem és iszom minden boltban és ha lebukok vele, hát azt mondom, morálisan igazuk van, de a társadalmi egyenlőség híve vagyok és szeretném ha elfogadnák, nekem is jár a kifli a sorok között, nem csak egyes politikusoknak. Néha ha megszomjazom, meg mégsem ihatok mindig vizet, egy doboz üdítőért ne szóljanak már, hát alig 300Ft.

A benzinkúton is televágom a traktort és közlöm, hogy állati szerencséjük van, mert ma moratóriumot hirdetek mindenkinek, ahová megyek ott nekem fizetnek és nem én másoknak, úgy hogy legyenek kedvesek, köszönjék meg kitüntető figyelmemet és örüljenek, hogy csak 35ezerért toltam tele a verdát. Hozhattam volna vagy 2000 literre való hordót, akkor mit szólnának? Miféle embertelen világban élünk, ahol annyi közösségi szellem nem szorult egy benzinkutasba, hogy megköszönje, a csak 35ezer forintos fogyasztásomat, na meg a Te fizetsz ma megoldást.

Az étteremben ahol megeszek két tálca frissen főzött garnélát, majd azt mondom, hogy látják, ugye hogy meg bírtam enni egy ültő helyben a két tányérral?  – majd vagányan és integetve távozok és köszönöm a finom ételt. Integetni is fogok, meg még lehet talán parolázok is a távozásban elém penderedő személyzettel.  Végül is udvariasságból már jelesek vagyunk, képmutatásból meg csillagos ötösök.

Az egész olyan hihetetlen, hogy valaki, mások életével, ilyen ostobán játszik és ehhez még milliós havi fizetést is kap. Amint Te vagy én fogjuk ezt a módszer alkalmazni, akkor bizony le csap ránk az állam erőszakszervezete, ott lihegnek majd a nyakunkban.  Amikor Te mondod, hogy cigányoztál, vagy zsidóztál, akkor a magyarozás nem lesz bűn, mert hát mi a fene is lennél, ha nem magyar. Amikor beiskolázod a gyerekedet, te menj el segélyért könyörögni, kuncsorogni, de ha roma vagy, vagy röviden csak cigány, akkor neked jár 60ezer vissza nem térítendő iskolakezdési támogatás.  Cigánynak vallani magát valakinek alanyi jog, kipróbáltuk: jár érte valóban a per fő 60ezer suli induló pénz, minden évben. Te magyar vagy? Neked az járt, hogy könyörögj. Amikor segélyért állsz, akkor cigánykodsz azt mondják, mikor cigányozol azt, hogy rasszista vagy, amikor magyarozol, hogy ne sértegesd a többit.

Egy demokratikus rendszerben a tervezés hibái?

Ki lehet itt mindent igazítani, csak az emberek hitét lesz nehéz: Mára sikerült elérnie 20 év állítólagos demokrácia okán, hogy az emberek minden választáskor csak azért is másra szavaznak, csak azért is másnak hisznek!  Az emberi csoportok közben szerveződnek, mindenki igyekszik békés és morális megoldásra és ahogyan látom, bár működő modelleket keveset látok, valami a fejekben rendeződni kezd. Összefognak emberek, gondolkoznak, a közösség épül és szerveződik!

Egy jó közösség sok embert maga köré vonz és hasznossá teszi a benne lévőket, okot ad a törekvésre, hitet a biztonságra és a továbbhaladásra. Egy morális közösség esetében az épülés örömet és nyugodt életet eredményezhet. A kérdés, van e elegendő tettre kész vezető ezekhez a kicsi ám életképes kolóniákhoz?

A kiigazítás intézménye erkölcstelen, jogellenes és egy morális társadalomban megengedhetetlen lenne!  Ebben az országban, mert többségi un. demokratikus döntés születik, megerőszakolható a közvélemény, ám az emberek belül érzik: Olyan, hogy kiigazítás, egy morális társadalomban nincsen! Olyan van, hogy tervezés és kivitelezés, olyan, hogy elmértem olyan esetleges veszélyekkel képzelhető csak el. Egy család tervezi a költségeit majd a környezeti változó azt átírja, elárverezhetik a házaikat például. Ez erőszakkal joga a törvény védelme alatt azoknak akik a pénzüket adták.  Ki rakhatnak az utcára és azt mondhatják, rosszul terveztél!

Az állam ezzel szemben, kiigazít, adót szab ki és átver, hogy teljesíteni tudjon! Téged ha másokat így átvernél, kiköltekeznéd magad, sikkasztónak és csalónak neveznének és bebörtönöznének. Amennyiben Te magyar Állam lennél, Matolcsysan kiigazíthatnál! A jog és törvény nem azonos rád és az államra nézve, a törvény védekező eszköze egy erőszak rendszernek, de halála a morális embereknek, akik hibáznak és ezért az állam által pellengérre kerülnek.  Ez tehát nem demokrácia, ez álszent és képmutató hazugság!

Az emberi élethez még is az a megoldás ha összefogtok, összefogunk, barátok, együtt gondolkodók, toleránsak és békések egyaránt, mert a közösség ereje mindíg újra termeli az erőforrásokat és a másolható modell megalkotóit, sokan lesznek képesek követni!  Sok sikert minden emberileg erős és békés törekvésnek! Mi így tudjuk kiigazítani magunkat:Együtt!

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok
Share This