Egy kicsit tartózkodó vagyok mostanság karácsonykor, mikor is a Pápa – XVI.Benedek -miséjét hallgatom.  A szegénységről beszélő katolikus egyházfő aki 1 millió eurós nyaralás után, válaszra sem méltatta egy szegény pap vélemény nyilvánítását még 2007-ben, az éhezők megsegítéséről és megbékélésről beszél, Vatikáni kastélyának erkélyéről, 2008. karácsonyán.

Mind ezt szöges ellentétben látom Jézus szegénységi fogadalmával és azzal a sok keresztény éhezővel, akiket állítólagosan szolgál e nemesnek nevezett egyházfő. Nyitott szemmel járok és bizony tátott szájjal hallgatom, amint egyesek mesés egyházi esküvője több száz ezer forintba kerül, már amit a persely urának befizetnek, ‘adományként”, ceremónia díj gyanánt, mert ugyebár a szöveg szerint, ez az EGYHÁZ díjszabása.  Fura kis világunkban ezek a látszólagos szeretetet hirdető személyek, valójában emberi lelkek millióit tévesztik meg és veszik el ezáltal fizetésük néhányad százalékát, hogy ezt követően vezetőnek nevezett ige hirdetőként élhessenek, eközben a szegények megmentéséről beszélhessenek, de életüket  kristály palotákból, testőreik gyűrűjében élvezhessék.

A tömeget látva elgondolkodom, hogy mi lehet az oka ennyi ember téves hitének, egy olyan életet élő személy vezetését követve, aki bort iszik és vizet prédikál eközben?

Az emberi lélek hitét, mindig és mindenkoron kihasználó egyházi hiénák számos egyházban szedik áldozataikat, teremtve egy léten túli mennybéli csodás világ látszatát,  olyan mértékű álomvilágot amiben, a jelen életükben kevesen élnek, de még is képesek elhinni, ha lemondanak bármiről a jelen életükben, az örök létük szebb lesz ezáltal. Ezek az emberek azonban a tized befizetése után élik a napi életüket, számlát fizetnek, gyereket nevelnek és szükségleteiket elégítik ki, olykor olyan háznak nevezett, nélkülözéstől hemzsegő lakásban amelyekbe aligha szeretne lakni azon személy, akit ők egyházi vezetőként tisztelnek.

Luxus autók és biztonsági emberek, olykor golyóálló üvegfalak, pincérek, titkárok, asszisztensek és számos kiszolgáló így személyi szakács és öltöztető is azon serénykedik, ezek a vezetőknek nevezett emberek, méltóan jelenhessenek meg híveik előtt. Jézusnak nem volt limuzinja, Jézusnak nem volt luxus ruhája, Jézust nem ölelték körbe testőrök és Jézus alázattal vállalta a veszélyt majd a kínzást és végül a halált, mert hitt apja, ISTEN erejében. Ezek az állítólagos vallási vezetők HAMIS VEZETŐK, akik a látszatot ugyan igyekeznek ige formájában fenntartani, de csupán hamis prófétái a világnak! Ahol meglátsz egy luxus autót, egy nagy házat, netán egy testőrsereget és egyházi vezető jelenik meg mögötte, fordulj neki hátat, az már a szemvényvesztők világa!

Szükséges és időszerű annak kimondása, miszerint az embereknek elég lenne csak önmaguk életét élnie, mások életét tiszteletben tartani és e közben segíteni azokon akiken csak tehetik, némán és hangzatosságok nélkül.  Nem kell millió €, hogy megértőek legyünk egymással, segítőkészek, barátságosak a hétköznapi életben. Ez nem egyház függő! Az utcán segíteni másokon, előzékenynek és udvariasnak lenni, egy mosolyt adományozni másoknak, belülről fakad és nem ruha függő.  Nem kell az emberséghez testőr és luxus autó sem. Ez egy emberi adottságunk, szeretettel fordulni mások felé, önmagunk kincse, nem pénzre váltható érték a birtokunkban.

Addig is amíg ez az alapvető tény elterjed az emberek között, lesznek mindig elegen, akik perselyeiket megtöltve kiállnak a világ elé és hangzatosan szónokolják az igét, miközben éjszakáikat meleg kastélyaikban, rezidenciákban töltik, luxus autókkal utaznak és azt a fajta nélkülözést amiről beszélnek, igyekeznek két kézzel kitaszítani luxus életükből, hiszen a szegénységet csupán csak média hírként ismerik!

Az együttérzés és a szeretet nem látszólagos, mint ezeket a látszólag szerető emberek mutatni láttatják velünk: Az együttérzés bennünk rejlő tény, hangzatos szónoklatok nélkül!

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok
Share This