Az RTL Klub munkatársai már megint bakot lőttek, vagy esetleg a hétvégi grafikus kolléga nem ért rá layoutot gyártani a vasárnapi műsorhoz?  Az esélyegyenlőség világában azok akik siketek, játék kedvük lévén, adott esetben ne szavazzanak a kedvencük érdekében, ha úgy érzik részesei akarnak lenni a  “Celeb vagyok ments ki innen” játék szavazási ceremóniájának, mert az RTL Klub félre vezeti őket?

Az RTL Klub vasárnapi – 10.12 – adásában a “Celeb vagyok ments ki innen”  műsorban, Márk un. védettséget élvezett, ezáltal nem lehetett rá szavazni a bátorság próbára küldés céljából mivel már az előző nap teljesítette a feladatot. Nézem a műsort, és Győzike sunyiságát látva, hozzá adalékolva Benkó Dániel okos, ám ironikus, de Győzikét lelkileg is érintő viselkedését, elgondolkodom. Aztán jobb oldalon feltűnik azok neve  akikre szavazni  lehet a bátorság próba céljából. A szavazni lehet a bátorság próbához nevek között Márk neve is megjelenik, miközben védettséget élvez, ergo. rá nem is lehetne szavazni!

Márkra nem lehet szavazni kijelentés, többször is elhangzik Balázs szájából.

Elhangzik, tehát hallható, ám nem látható a tény: Márkra nem lehet szavazni a hétvégén, mert védettséget élvez! Az aki tehát siket, vagy nagyot halló, akár Márkra is szavazhat, lévén a kiírás őket, nem tiszteli meg az esélyegyenlőséggel!

A WHO adatok szerint 60 ezer a siketek, s mintegy 300 ezer a súlyos fokban nagyothallók száma Magyarországon!

Azok tehát akik csak olvasni tudják a szabályokat azok a következőt látják: Szavazz arra, ki menjen bátorság próbára!

A játék öröme egyaránt megilleti azokat is, akik részesei lehetnek egy játéknak. Már pedig a siket ember, részese lehetne ennek a játéknak, ha az RTL Klub munkatársai nem vágnák hátba az esélyegyenlőséget, és ezzel kizárva a siket embertársainkat a játékból, egyértelmű layoutot használnának

Kíváncsian várom, hányan fogják ezt valaha észre venni, mint ahogyan ezidáig sok más RTL-es média hibát, a lejárt játék utáni betelefonálást Koko játékába, a hívószám kijelzés nélküli mobil szavazást a Való világba és jónéhány turpisságot, amiben a hivatalok, a fülük botját nem merték megmozdítani, de az RTL csak kaszált és kaszált!

Show Must Go On – hangzott el Freddie Mercury szájából egykoron a bölcs mondat ám az, hogy ezt hogyan kell etikusan csinálni, azt nem énekelte meg a Queen nagyszerű énekese, ezúton a siketek legnagyobb sajnálatára!

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok
Share This