Sokak szerint, az életben annyi banális dolog van ami mellett elmegyünk, szerintem meg annyira banálisak vagyunk, hogy szinte lassan minden mellett elmegyünk. Úgy gondolom az alábbi levelem is méltán példázza az utca emberét bármivel térdre lehet húzni és röhög rajtunk az egész világ.

Tisztelt Fogyasztóvédelmi Hatóság!

Tárgy: 100 és 200Ft-os fém érmék használatára vonatkozó fogyasztói PANASZ

Azzal a panasszal fordulok Hatóságukhoz, hogy a Magyar Állam által hivatalos fizető eszközének nevezett 100 ill. 200Ft-os érméivel kapcsolatosan, fogyasztóvédelmi eljárást kezdeményezni szíveskedjenek.

Panaszom előterjesztésének oka, hogy a magyar fém 100 és 200 ft-os fémpénz, automatákban történő fizetés során sérti a fogyasztók jogait!

A külföldi állampolgárokat automatikusan kirekeszti a fogyasztói tapasztalatok megosztásából, lévén a fém pénz használatáról, tapasztalattal nem rendelkező külföldi személy, eleve esélytelenül indul az ominózus fizető eszközök használata során, ha nem érti a magyar nyelvet. Az ominózus fizető eszköz használata sok esetben okoz kellemetlenséget, ezek a következők: – Automaták használata fizetés során – Parkoló órák használata során A fém érmék használata parkoló órák esetén, a következő Fogyasztói tájékoztatóért kiált, melyet kérek több nyelven elhelyezni az esélyegyenlőség okán:

Tisztelt Parkolni szándékozó!

A parkolási díj megfizetésének érdekében, helyezze a bedobó nyílásba a fémpénzt. A bedobó nyíláson visszaeső fém fizető eszközt amennyiben fém 100 illetve 200 forintosról beszélünk, kérjük dobja jó erősen a földre! A dobás hatására a fém fizető eszköz rezonancia hatására, elméletben fizetésre alkalmassá válhat. Amennyiben ezen kísérlete elsőre nem vezetne eredményre, kérem dobja még néhány alkalommal a földre ismételten az ominózus fizető eszközt, majd újabb próbálkozásokkal kísérelje meg a fizetést, mindaddig amíg Magyarország hivatalos fizető eszköze alkalmassá nem válik arra, hogy azzal fizetést tudjon teljesíteni! Próbálkozásának eredménytelensége esetén, kérem keresse fel a környéken elérhető kisebb közértet, trafikot vagy egyéb kereskedelmi egységet és ott, csokoládé vásárlás színlelésével érje el, hogy meglévő de pattogtatással is üzemképtelen fizető eszközét váltsák át, más fémpénzre, így 50 vagy 20 forintos címletre.

Amennyiben ez idő alatt, távollétében megbírságolnak az autóját mert nem rendelkezik érvényes parkolási díj befizetését igazoló szelvénnyel, úgy kártérítési igényét benyújthatja a Magyar Államkincstárral szemben. A vesződés időtartama alatt elszenvedett esetleges bosszúságokért ezúton kérjük elnézésüket. XYZ parkoló társaság

A leírt Fogyasztóvédelmi Panaszom nagy létszámú és jelentős érdeksérelmet okoz, melynek károkozó hatása, több ezer embertársamat érinti Magyarországon, legyen az belföldi vagy külföldi személy!

Kérem, hogy panaszom alapján érdemben járjanak el és a parkoló órákon helyeztessenek el több nyelvű leírást a magyar fizető eszköz használatának módjáról, ezzel elkerülve azon torz képet, mely kialakulhat abban a külföldiben akit ezen kellemetlenség okán parkolási bírság megfizetésére köteleznek. Véleményem szerint a 100 és 200Ft-os pénz érme, jelentős fogyasztói érdeksérelmet okoz és ennek okán a tisztességtelen piaci magatartás hatálya alá esik, ráadásul monopol helyzetben lévő termék esetében, a piac csupán a termék okozta negatív hatásokat kénytelen elszenvedni.

Kérem, hogy kérelmem alapján illetékességből az eljárást indítsák meg, és a GVH illetékességének megállapítását követően az ügyet helyezzék át a GVH-hoz a további eljárás lefolytatása végett!

üdvözlettel,

Petrasovits Zoltan

Eddig a levél melyet természetesen továbbítottam az illetékes hatóság felé, remélve, hogy a szőnyeg alatt csak a por végzi!

Új információ az ügyben |2010.május 25-én érkezett tájékoztatás az NFH-tól| :

Az ügy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Közép-magyarországi Regionális Felügyelőségénél került iktatásra, 2010. 04. 26-án.
Iktatószám: KMF-6289/2010. Ügyintéző: Kretskó Anikó, tel: 429-0251

Aki érintve érzi magát a kérdésben, bátran észrevételezzen a az NFK Közép-magyarországi régiójánál, akár telefonon, akár emailban: fogyved_kmf_budapest@nfh.hu

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok
Share This